Voorjaarsschoonmaak voor de boekhouding

25 maart 2020

Het zonnetje schijnt, de lente is nu echt begonnen. Voor veel mensen tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Nu we met z’n allen thuis zitten (te werken) en de meesten van ons zonder sociale verplichtingen opeens tijd over hebben, is dit wellicht ook een goed moment voor een voorjaarsschoonmaak voor je boekhouding. We geven je een paar tips.

1. Digitaliseer je administratie

Heb je nog steeds planken vol mappen staan? Nu is een mooi moment om over te stappen op een digitale boekhouding. Dat scheelt je heel veel ruimte, maar uiteindelijk ook tijd. Geen gesleep meer met mappen, maar alles online aanleveren op het moment dat het jou uitkomt.

Maak wel een goede back-up, bijvoorbeeld via van TransIP. Ook ideaal om nooit meer je vakantiefoto’s kwijt te maken. (Trouwens ook een fijn klusje om eindelijk eens op te pakken: die fotoalbums van mooie reizen maken).

2. Vernietig je oude archief

Tijd om je oude archief door de papierversnipperaar te doen. Je bent verplicht om je administratie een aantal jaren te bewaren, maar tot en met 2011 mag nu vernietigd worden. Dat scheelt weer een hoop ruimte.

3. Start met Exact Go

Met Exact Go maak je voortaan digitaal je facturen. Snel, eenvoudig, maar vooral veel minder foutgevoelig dan zelf facturen maken in Word of Excel. Wil je voortaan digitaal gaan factureren, laat het ons weten. Wij melden je dan aan, waardoor je facturen direct gekoppeld worden met Exact Online. Zo lopen je facturen automatisch in je administratie. Wanneer je Exact Go zelf aanschaft, kan dat pas over een aantal maanden.